søndag 11. mars 2012

Praktisk info om reising


Nedenfor er programmet for Olavs Menn sin Vesterveg-eksepedisjon. Men først litt info.
UIO (Ungdom i Oppdrag) må betale en stor pengesum for å leie vikingskipet Gaia + Følgeskip.
Det er snakk om utgifter på omkring 425 000 kr.! Ingen ting av dette vil belastes deltakerne fra Olavs Menn. Grunnen er denne: Vi har hjulpet UIO med å skaffe vikingskip og holdt undervisning for dem (om viking- og kristningstid). I tillegg skal vi sørge for et autentisk vikingpreg på deres arrangement, hjelpe dem som solid mannskap og ha vikingaktiviteter på deres sommerleir.

Det er "Olavs Menn", som UIO har invitert med på denne eventyrlige seilasen - ikke en anonym tredjepart. Derfor vil vi i nær framtid finne ordninger, så alle som kommer med fra oss, har blitt regulære medlemmer av Olavs Menn (mer om dette seinere).

Vår ankomst til Newcastle vil være under OL i England. Newcastle er en av OL-byene hvor det vil foregå øvelser, og vi kan forvente tusenvis av tilskuere når vi kommer seilende. Dette betyr imidlertid at det lønner seg å værer tidlig ute med å bestille flybilletter til England, og overnatting der.
Øystein har allerede organisert billettkjøp for alle i pulje 1, som skal til Frankrike.
Når det gjelder pulje 2 (som skal seile tilbake til Norge), så er det er ulike ønsker om utreisedato fra Norge. Noen vil jo benytte anledningen til å feriere noen dager i Storbritannia, før hjemreisen. Det blir derfor opp til hver enkelt å bestille egne billetter til England. Gå gjerne sammen i naturlige grupper og bestill samlet. Dessverre har RyanAir lagt ned sin rute som gikk direkte fra Torp til Newcastle. Alternativer blir å dra til f.eks. Edinburgh eller London, og ta tog, buss eller leiebil videre. Om du har, så send meg GJERNE tips om rimelig transport og overnatting!

ET MEN
UIO, og vi. tror at denne vikingturen skal bli en realitet. Det er likevel slik, at om UIO ikke klarer å samle inn de nødvendige sponsormidler, så vil en vurdering gjøres på om prosjektet lar seg gjennomføre. Denne vurderingen vil bli gjort 17. april.
Om du ønsker å vente med å bestille flybilletter osv. til dette er 100% avklart, så er det opp til deg. Sjansen er likevel da stor for at du må betale langt mer for flybillett osv., p.g.a. det store presset som vil bli på transport når vi nærmer oss OL. Jeg anbefaler derfor å organisere reisen og bestille billetter osv. så raskt som mulig - men ønsker ikke å bli saksøkt for dine kostnader OM prosjektet, mot formodning, strander.

Foreløpig program
1. PULJE
18. juli: Drar med fly til Paris, og deretter videre med tog til Brest
20. juli: Seiling fra Brest med UIO og Gaia-folk over kanalen og nordover langs Englandskysten
28. juli: Ankomst Newcastle. Plass ved fiskebrygge et stykke nedenfor sentrum

1. OG 2. PULJE
28. juli: Møte mellom de to gruppene Olavsmenn. Gjennomgang/øvelse på neste dags seremoni
29. juli: Storslagen innseiling til Newcastle sentrum. Ofisiell mottakelse av representanter for Britisk kirke og kongehus. Høytidelig koreografert vikingankomst.

2. PULJE
31. juli: Avreise fra Newcastle
Ca. 5. august: Ankomst Sandefjord.

1 kommentar:

  1. Vil bare bekrefte at alle avtaler nå er i havn og prosjektet blir en realitet! Vi trenger ennå to hundre tusen, men tror og ber om at dette skal gå bra. Uio garanterer for bunnlinja i prosjektet om d blir nødvendig.

    SvarSlett